kutyaovi

Miért érdemes kutyaoviba jönnötök?

Számoljunk le azzal a tévhittel, hogy a kutyákat csak egy éves kortól lehet kiképezni, mert nem így van!

A kölyökkutyák gyakorlatilag ugyanarra képesek, mint felnőtt társaik, csak ők még könnyen elfáradnak, kevésbé terhelhetőek. Tudtad, hogy a kutyák nevelésében, tanításában a legfontosabb időszak pontosan ez a kölyökkor, amikor a legfogékonyabbak és mindenre kíváncsiak?

A kölyökkorban szerzett pozitív vagy negatív élmények nagyon meghatározóak, ezért ebben az időszakban befektetett energia és munka megkönnyítheti a kiegyensúlyozott felnőtté válását szeretett kiskutyánknak.

A kutya-gazda kapcsolat első problémái a családhoz kerülésével veszi kezdetét. El merjem vinni sétálni? Ha rászánom magam, ott el engedjem vagy ne? Mi lesz ha elkóborol? Nem jön vissza, mit csináljak vele? Mi lesz, ha talál valamit a földön és esetleg megeszi? Ha találkozunk egy másik kutyával, mi lesz, ha bántani fogják? Ehhez, és hasonló kérdésekkel a fejükben indulnak útnak az újdonsült gazdik zöme.

A kétségekkel küzdő gazdik lelkiállapota kihat a kutyusra, és a határozatlanság, bizonytalanság, tanácstalanság nem igazán tesz jót a kutyusunkkal való épp épülőben lévő kapcsolatunknak.

Hajrá! Kutyaovira fel!  

Ezzel a foglalkozással, kölyökkutya tréninggel célunk, hogy a gazdik segítséget kapjanak a helyes és kiegyensúlyozott kapcsolat kialakításában, ezzel egyfajta „használati útmutatót” állítsunk össze kutyusaikhoz.

Rendkívül fontos része a kölyökkutya képzésben, hogy tudatosan megismertessük őket különböző ingerekkel, természetesen mindenkit a saját komfortzónája és tempója szerint, valamint ellenőrzött körülmények között.

A másik alapvető és elengedhetetlen tényező kis kedvencünk fejlődésében, a játék. Ez magába foglalja egyrészt a gazdival való közös elfoglaltságot, valamint a fajtársakkal való kontrollált hancúrozást.

Mivel töltjük el az időt:

  • játék;
  • otthoni együttlét – az alapvető szabályok felállítása és következetes betartásának kialakítása;
  • különböző környezeti ingerekhez való fokozatos szoktatás – (pl. idegen emberekkel való találkozás, zajos gépek motor, fűnyíró vagy kerékpár furcsa hangok és tárgyak, emberi érintés, zárt tér, eltérő fényviszonyok, instabil felületek stb);
  • alap gyakorlatokkal való óvatos ismerkedés – mint pl az ültetés, behívás;
  • gazdik ismereteinek bővítése a félős, a domináns az agresszív viselkedés jeleinek felismerésében és ezek megfelelő kezelésében;

Amit tudnotok kell, ha hozzánk készültök:

Jelentkezési feltétel:

» előzetes bejelentkezés elérhetőségeinken;

» a kutyus minimum 3 hónapos de maximum hat hónapos;

» az első alkalommal kérjük az oltási könyvet, és természetesen rendelkezzen is kis kedvencetek a veszettség elleni nem kötelező, de az alap immunizációs oltásoknak már meg kell lennie, valamint a féreghajtást és élősködők elleni védelem is javasolt ,kérjük igazolni;

» TOVÁBBÁ NAGYON FONTOS, HOGY ÜRES GYOMORRAL GYERTEK, A JÁTÉK KÖZBENI ESETLEGES BALESETEK ELKERÜLÉSE VÉGETT; (BÉL-GYOMOR ÁTFORDULÁS JÁTÉK KÖZBEN)

Mit hozz magaddal kutyusodon kívül:

  • jutalomfalat- ez lehet üzletekben kapható finom kutyacsemege, lehetőleg olyan, amit szinte azonnal le tud nyelni, nem azzal telik az idő, hogy fél óráig rágja, ez lehet virsli vagy kis sajtkockák stb, az a lényeg, hogy olyan finomság legyen, amivel motiválni lehet;
  • saját itató tálat és vizet – a nyállal terjedő betegségek miatt nincs közös itatás a foglalkozáson;
  • kedvenc játék (zsinóros labda, kötéllabda, gumikacsa… stb

Bővebb információt telefonon vagy e-mail útján kérhetsz!

 KEZDŐDIK, KEZDŐDIK, KEZDŐDIK… MENJÜNK MÁR!