Kutyaovi

“… akárki is mondta, aki nem tud boldogságot vásárolni,
az elfelejtette a kutyakölyköket…”
(Gene Hill)

Kedves Érdeklődő!

Számoljunk le azzal a tévhittel, hogy a kutyákat csak egy éves kortól lehet kiképezni!!! MERT NEM ÍGY VAN! A kölyökkutyák gyakorlatilag ugyanarra képesek, mint felnőtt társaik, csak ők még könnyen elfáradnak, kevésbé terhelhetőek. Tudtad, hogy a kutyák nevelésében a legfontosabb időszak pontosan ez a kölyökkor, amikor a legfogékonyabbak és mindenre kíváncsiak? A kölyökkorban szerzett pozitív vagy negatív élmények nagyon meghatározóak, ezért ebben az időszakban befektetett energia és munka megkönnyítheti a kiegyensúlyozott felnőtté válását szeretett kiskutyánknak.

A kutya-gazda kapcsolat első problémái a családhoz kerülésével veszi kezdetét. El merjem vinni sétálni? Ha rászánom magam, ott el engedjem vagy ne? Mi lesz ha elkóborol?Nem jön vissza, mit csináljak vele? Mi lesz, ha talál valamit a földön és esetleg megeszi? Ha találkozunk egy másik kutyával, mi lesz, ha bántani fogják? Ehhez, és hasonló kérdésekkel a fejükben indulnak útnak az újdonsült gazdik zöme.

A kétségekkel küzdő gazdik lelkiállapota kihat a kutyusra, és  a határozatlanság nem teszi őt jó „vezérré”.

Hajrá! Kutyaovira fel!  🙂

Ezzel a foglalkozással  célunk, hogy a gazdik segítséget kapjanak a helyes és kiegyensúlyozott kapcsolat kialakításában, ezzel egyfajta „használati útmutatót” állítsunk össze kutyusaikhoz.

Rendkívül fontos, hogy tudatosan megismertessük őket különböző ingerekkel, természetesen mindenkit a saját komfortzónája és tempója szerint, valamint ellenőrzött körülmények között.

A másik alapvető és elengedhetetlen tényező kis kedvencünk fejlődésében a játék. Ez magába foglalja egyrészt a gazdival való közös elfoglaltságot, valamint a fajtársakkal való kontrollált hancúrozást.

Mivel töltjük el az időt:

  • játék;
  • otthoni együttlét – az alapvető szabályok felállítása és következetes betartásának kialakítása;
  • különböző környezeti ingerekhez való fokozatos szoktatás – (pl. idegen emberekkel való találkozás, zajos gépek motor, fűnyíró vagy kerékpár furcsa hangok és tárgyak, emberi érintés stb);
  • alap gyakorlatokkal való óvatos ismerkedés – mint pl az ültetés, behívás;
  • gazdik ismereteinek bővítése a félős, a domináns az agresszív viselkedés jeleinek felismerésében és ezek megfelelő kezelésében;

Amit tudnotok kell, ha hozzánk készültök:

Jelentkezési feltétel:

» előzetes bejelentkezés elérhetőségeinken;

» a kutyus minimum 3 hónapos de maximum hat hónapos;

» az első alkalommal kérjük az oltási könyvet, és természetesen rendelkezzen is kis kedvencetek a veszettség elleni nem kötelező, de az alap immunizációs oltásoknak már meg kell lennie, valamint a féreghajtást is kérjük igazolni;

» továbbá nagyon fontos, hogy üres gyomorral gyertek, a játék közbeni esetleges balesetek elkerülése végett; (bél-gyomor átfordulás játék közben)

Mit hozz magaddal kutyusodon kívül:

  • jutalomfalat- ez lehet üzletekben kapható finom kutyacsemege, lehetőleg olyan, amit szinte azonnal le tud nyelni, nem azzal telik az idő, hogy fél óráig rágja, ez lehet virsli vagy kis sajtkockák stb, az a lényeg, hogy olyan finomság legyen, amivel motiválni lehet;
  • saját itató tálat és vizet – a nyállal terjedő betegségek miatt nincs közös itatás a foglalkozáson;
  • kedvenc játék (zsinóros labda, kötéllabda, gumikacsa… stb

Bővebb információt telefonon vagy e-mail útján kérhetsz!

 

🙂 KEZDŐDIK, KEZDŐDIK, KEZDŐDIK… MENJÜNK MÁR…. 🙂