rólunk

Ismerj meg minket!

Most következik, hogy a kutyák szeretete már a gyermekkorban elkezdődött, de igazából kutyások 2008-tól lettünk. Minden CASTOR kutyusunkkal kezdődött, akivel járni kezdtünk a helyi kutyaiskolába. Ezekben az időkben rengeteget tanultunk és ahogy mondani szokás:  -„…evés közben jön meg az étvágy…”.

Az iskolában eleinte segítettem, tanulgattam a kutyaképzés rejtelmeit, majd 2011 tavaszán a kutyaiskola vezetője elköltözött és felajánlotta, hogy átadja nekünk a suli üzemeltetését. Az addig megszerzett, túlnyomó részt gyakorlati tudás kevésnek bizonyult, ezért eljött az intenzív tanulás ideje. Más kutyaiskolák oktatóitól tanultunk, majd a Magyar Agility Szövetség által szervezett tanfolyam jött, aztán a Kutyaguru Kutyaiskola és a HED TECH kutyatréneri tanfolyam. Azóta is résztvevői voltunk, vagyunk neves kiképzők szemináriumainak. Párhuzamosan természetesen üzemeltettük a ránk bízott kutyaiskolát. Az így megszerzett elméleti és gyakorlati tapasztalataink birtokában eljött az idő a felnőtté válásnak.  És 2017. szeptemberében saját lábra álltunk, létrehoztuk a saját iskolánkat. Ekkor mindkettőnknek németjuhásza volt, Gabónak Dodó, nekem pedig Fantus. A nevünk Papírkutyák Paks Kutyasuli lett, Családi vállalkozásként működünk. Feleségem, Gabó is elvégezte a kutyatréner képzést a KutyaGurusoknál. Sajnos fél éven belül elveszítettük mindkét kutyusunkat, amit nem volt könnyű feldolgozni. Sebeinkre gyógyírként hatott, hogy nekem lett egy munkavonalas németjuhászom, Tengó,  akivel ösztönadottságai révén, kimagasló őrző-védő munkákat tudhatunk magunkénak, és itt nem állunk meg, tovább bányásszuk a kincseket Tenyboy eszköztárából.

Gabót pedig a paksi gyepmesteri telepen kiválasztotta magának egy fekete hiperaktív cukimókus Panka. Vele nem volt könnyű a kezdet, olyan körülmények közül mentették ki őket a testvéreivel, ami késleltette az oltási protokollt, így majd 8 hónaposan nulla szocializációval indult a kapcsolatuk, szóval igen mínuszból kezdték.

Ebből a mínuszból építkezve Panka a kutyasuli fő munkatársa lett, ő a kutyaovisok dadusa, Gabó elvégezte vele a Szimat Instruktori képzést, együtt csatlakoztak be az országos hálózatként működő SzimatSuliba a KutyaGuru Kutyaiskola és a HeddTech Hungarian  Explosive Detections Dogs-sal.

Pankával indították el sulinkban a Treibball képzést is, valamint a TrükkSuli is vele valósult meg.

Összességében 12 éve igyekszünk segíteni a környezetünkben élő kutyásoknak. Iskolánk folyamatosan fejlődik, szolgáltatásaink köre bővül, módszereink finomodnak, terveink alakot öltenek. Fontosnak tartjuk, hogy megismertessük az emberekkel a felelős állattartás szabályait, az állatokkal való együttélés örömeit, és hogy tudatos gazdiként, már a kutyaválasztás is megfontolt alapokon (fajtaválasztás, a célok, és miértek felmérése) nyugodjon.

Céljaink közt szerepel:

  •  a helyi kutyás élet fellendítése
  • közösség építése
  • különböző kutyás rendezvények szervezése
  •  Mentett kutyussal érkező gazdiknak minden képzésünk árából kedvezményt biztosítunk, így igyekszünk segíteni azoknak, akik egy menhelyről, alapítványtól, gyepmesteri telepről választanak családtagot maguknak.

Mikor csatlakozz hozzánk?

  • Ha kutyusod nevelése nem a kívánt irányba halad
  • Új kedvenced tudatosan szeretnéd tanítani
  • Kedved lenne csatlakozni egy dinamikusan fejlődő folyamatosan bővülő szuper csapathoz

Akkor köztünk a helyed!

Képzési formáinkról, bővebben a menüpontok alatt tájékozódhatsz, az árakkal, helyszínekkel egyéb lehetőségekkel kapcsolatban e-mail, illetve telefon útján tudunk pontos információval szolgálni.